Bromfietsverzekering afbeelding

Bromfietsverzekering

Een eigen bromfiets of scooter betekent bewegingsvrijheid. Maar u loopt met uw voertuig ook verkeersrisico’s. Verzeker daarom uw bromfiets of scooter goed voor schade en diefstal. 

Waarvoor bent u verzekerd?

Met een bromfiets- of scooterverzekering bent u verzekerd voor materiële schade en letselschade die u met uw voertuig veroorzaakt en, afhankelijk van de gekozen verzekering, voor schade aan uw eigen voertuig. Er zijn drie soorten verzekeringen:

WA-verzekering

Als u onbedoeld schade veroorzaakt met uw bromfiets of scooter bent u wettelijk aansprakelijk voor de financiële gevolgen, zowel voor materiële schade als voor letselschade. U bent daarom verplicht een WA-verzekering af te sluiten.
Het WA-risico is niet gedekt als u met uw bromfiets koeriers- of bezorgdiensten verricht. Gebruik uw eigen bromfiets dus niet voor uw werk. Neem contact met ons op voor een bezorg WA dekking.

Cascoverzekeringen

Als u ook schade aan of diefstal van uw voertuig vergoed wilt krijgen, kies dan naast de WA-verzekering ook voor een cascoverzekering. Er zijn twee soorten cascoverzekeringen:

Beperkt casco

Heeft u een wat oudere bromfiets dan is de beperkt cascoverzekering een voordelige keuze voor u. Met de beperkt cascoverzekering is de bromfiets verzekerd voor bijvoorbeeld schade door brand, storm of diefstal. U bent met beperkt casco niet verzekerd voor schade die u zelf veroorzaakt.

Volledige cascoverzekering

De schade aan uw eigen brommer of snorfiets is standaard uitstekend verzekerd met een uitgebreide cascoverzekering inclusief een dekking voor als uw brommer of snorfiets wordt gestolen.

Ongevallenverzekering voor opzittenden

Verkeersveiligheid is een onderwerp waar de overheid veel aandacht aan schenkt. Door allerlei maatregelen neemt het aantal verkeersdoden gelukkig af en stabiliseert het aantal gewonden binnen het verkeer. Helaas gebeuren er toch nog steeds veel verkeersongevallen. Met deze verzekering zorgt u ervoor dat er een uitkering wordt gedaan wanneer de opzittenden van uw bromfiets bij een verkeersongeval gewond raken of overlijden. U kunt kiezen uit verschillende combinaties van vaste uitkeringen.

Verkeersdeelnemersverzekering

Deze verzekering vergoedt schade die u als particulier lijdt door een ongeval tijdens deelname aan het verkeer. Het gaat daarbij om schade door overlijden, letsel en schade aan particuliere zaken. Gaat het om schade door letsel, dan lopen de kosten snel op. U moet als verkeersdeelnemer dus goed verzekerd zijn.

 • Het hele gezin automatisch meeverzekerd
 • Passagiers in of op een motorrijtuig of vaartuig zijn meeverzekerd
 • Voor alle verkeersdeelnemers inclusief (brom)fiets en voetganger
 • Verzekerd in heel Europa

Accessoires

U kunt ook accessoires meeverzekeren.

Opgevoerde bromfiets of scooter

Als uw bromfiets of scooter is opgevoerd en u doet mee aan het verkeer, bent u strafbaar. Bovendien wordt schade aan een opgevoerde bromfiets of scooter niet vergoed.

De premie

Voor de premie van uw bromfiets- of scooterverzekering is onder meer van belang:

 • Wel of geen versnellingen
 • Dekking (alleen WA of ook casco)
 • Cataloguswaarde
 • Leeftijd van de bestuurder
 • Aantal schadevrije jaren
 • Bouwjaar van het voertuig
 • Postcodegebied

Gerelateerde pagina’s